Manitu
Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Professional potentieel genegeerd

Frans en ik hebben als afronding van zijn coachingstraject afgesproken in ‘Gooilust’, een natuurgebied dichtbij Hilversum. Frans straalt als hij aankomt lopen en begint gelijk enthousiast te vertellen.

“Sharon, ik zat gisteravond met mijn vrouw op de bank en als voorbereiding op ons gesprek hadden we het samen over de diepgaande verandering die ik heb ondergaan in mijn leiderschapsstijl.”

Altijd gedacht dat een strakke hand het beste was

“Ik zei tegen haar: Ik heb altijd gedacht dat een strakke hand het beste was voor het bedrijf. Nu realiseer ik me hoe ik met mijn angst voor verandering en behoefte aan controle iedereen tegenwerkte in hun werkplezier en ontwikkeling.”

“Ik besprak met haar hoe Emma, die ik echt zag als een briljante manager, mijn perspectief op leiderschap uitdaagde.”

“Emma’s ideeën waren fris en innovatief, maar ik zag ze als een bedreiging. Ik was bang mijn autoriteit te verliezen. Het was een strijd om te erkennen dat mijn weerstand niet alleen haar frustreerde, maar het hele team belemmerde.”

Verraden én wake-up call

“Ik beleefde, in gesprek met mijn vrouw, weer de avond dat Emma haar ideeën rechtstreeks aan de raad van bestuur presenteerde, en hoe dat een keerpunt voor mij was. Ik voelde me verraden én het was een wake-up call. Ik zag in dat mijn leiderschap tekortschoot.”

“Het was niet gemakkelijk om mijn tekortkomingen te erkennen. Ik ben blij dat ik inzag dat ik hulp nodig had en dat ik de moed vond om contact met jou te zoeken, Sharon. Dat was een van de beste beslissingen die ik heb genomen. Ik worstelde enorm met mezelf en werd er best onzeker van. Hoe? Hoe dan? Hoe bied ik mezelf en anderen meer perspectief? Ik wist het niet.”

De spiegel

“Ik ben zo opgelucht dat jij mij spiegelde hoe ik mezelf en anderen ruimte ontnam en daardoor constant weerstand opriep. Jouw confronterende, respectvolle en humoristische aanpak van mijn angst om controle te verliezen heeft mijn zelfvertrouwen versterkt. Ik heb nu in de gaten hoe ik meer waardering en respect kan tonen voor de kwaliteiten en expertise van anderen. Hoe ik hen in hun waarde laat en hoe mijn beperkingen, paradoxaal genoeg, hen juist een speelveld bieden om hun expertise in te zetten voor gezamenlijk succes en wederzijds vertrouwen.”

“Mijn grootste openbaring is dat ik nu inzie dat ware leiderschap niet gaat over het domineren, maar over het samenbrengen van mensen en hun ideeën. Dit traject is voor mij echt een waardevolle les in nederigheid en empathie geweest.”

De lange weg overwonnen

“Ik heb een lange weg afgelegd en dit heeft iedereen in het bedrijf goed gedaan. Wat ik nu voel, is een diep gevoel van voldoening. Deze reis van zelfreflectie en verandering voelt als een persoonlijke overwinning.”

“Door mijn eigen beperkingen te erkennen en te overwinnen, heb ik mijn eigen leiderschap verbeterd en een omgeving gecreëerd waarin iedereen floreert. Voor mij betekent dit meer dan een verhaal over verandering. Voor mij is dit een getuigenis van groei, begrip en de kracht van samenwerking.”

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.