Manitu
Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Ontsnapping aan de Vier Muren

Mijn mobiel trilt. Een bericht van Dr. Emma Vermeulen: “Kunnen we praten?” Meteen is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Emma is een gerespecteerde arts, befaamd in de medische wereld, en wij hebben enkele maanden geleden kort gesproken tijdens een welzijnscongres.

“Natuurlijk. Waar wil je afspreken?” stuur ik terug.

Binnen enkele seconden antwoordt Emma: “Kunnen we ergens buiten afspreken? Ik heb frisse lucht nodig.”

Bij de Oevers van Onduidelijkheid

Op een afgelegen bankje bij het meer vind ik Emma. De hemel boven ons is grijs en zwaarbeladen. Haar ogen weerspiegelen dezelfde somberheid als het water voor haar. Terwijl ik dichterbij kom, kijkt ze op en begroet me met een matte glimlach

“Hoe gaat het Emma? vraag ik voorzichtig. 

Ze zucht diep en staart even voor zich uit. “Eerlijk? Niet goed. Ik voel me gevangen en overweldigd door mijn werk, verwachtingen van anderen en mijn eigen gedachten. 

Echo’s van Angst

“Ik slaap niet goed, eet ongezond en gun mezelf geen moment rust,” begint Emma, haar stem trillend van emotie. “Maar het zwaarste weegt het gevoel dat ik naar mijn patiënten tekortschiet.

Haar handen beven zichtbaar. “Daarom zocht ik je op,” vervolgt ze, “je staat bekend om het verbeteren van zowel mentale als fysieke welzijn. Is er iets dat ik kan doen? Iets dat me helpt de balans te herstellen?”

Ik knik en zeg dan: “Emma, ik las onlangs een uitgebreid artikel over de positieve effecten van wandelen. Simpel, maar met een diepgaand effect.”

Sceptisch reageert ze: “Wandelen? Dat is alles?”

Ik lach zacht. “Nee, het is slechts een begin.’

Een Onorthodoxe Weg Vooruit

“Ik heb nooit geloofd in een traditioneel kantoor. Al dertig jaar begeleid ik mensen zoals jij in de buitenlucht en andere inspirerende locaties. Mensen met grote verantwoordelijkheden, immense werkdruk en een geheimhoudingsplicht hebben ruimte en natuur nodig om dingen in perspectief te zien. Als ik je tussen vier muren zou plaatsen, zou ik enkel je vicieuze cirkel voeden.”

Emma kijkt verrast. “Wat bedoel je met een andere omgeving?”

“Elke sessie is uniek. Soms een tocht met een sloep, soms een picknick in de buitenlucht, of zelfs een vlucht in een sportvliegtuig.”

“Je bedoelt coaching in een vliegtuig?” vraagt ze verbluft.

“Soms,” knik ik met een knipoog, “alles om je te helpen loslaten en opnieuw te verbinden.”

De Eerste Stap naar Vrijheid

Emma staart naar de regendruppels. “Dus je stelt voor dat ik ga wandelen, zelfs met mijn volle agenda?”

“Precies dat,” antwoord ik. “Het kan al met tien minuten per dag.”

Ze lijkt even te overwegen. “Hoe helpt dit mijn mentale welzijn?”

“Wandelen geeft rust en reflectie,” leg ik uit. “Het helpt je te aarden, om in het huidige moment te leven.”

We lopen samen verder, de regen tikkend op onze paraplu’s. Na een tijdje zegt Emma: “Dit voelt goed. Eenvoudig, maar effectief.”

Ik knik instemmend. “Het leven is vaak eenvoudiger dan we denken.”

Emma glimlacht en reikt me haar hand. “Laten we beginnen.”

Ben jij, net als Emma, op zoek naar een nieuwe manier om jezelf te vinden? Ben je het beu om gevangen te zitten, zowel fysiek als mentaal? Misschien is het tijd om buiten de vier muren te stappen en een nieuwe reis te beginnen. En als je dat doet, ben ik hier om je te begeleiden.

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.