Manitu
Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Levenskunst in Actie: De Expeditie naar Vervulling. 

 Dit is mijn verhaal, het levendige verhaal van Sharon, een vrouw die zich met hart en ziel inzet voor de kunst van evenwicht, liefde en positiviteit. Als levenskrachtexpert, psycholoog en mediator houd ik me actief bezig met het begeleiden van mensen op hun zoektocht naar welzijn en harmonie. In dit avontuurlijke jaar 2024 voeg ik een nieuwe, spannende titel toe aan mijn repertoire: beëdigd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

50% Regel: Balans als Levenskunst

Mijn pad is er een van onophoudelijke expansie en vernieuwing, aangedreven door een tomeloze nieuwsgierigheid en een diepgevoelde drang om de wereld om mij heen vorm te geven. Ik leef volgens een heldere, doch invloedrijke leefregel: de balans van 50%. Een belofte aan mijzelf om mijn aandacht gelijkmatig te verdelen tussen de zorg voor anderen en mijn eigen welzijn. Deze filosofie stuwt me voort en heeft me de waarde van de dagelijkse vreugdes bijgebracht: de cadans van een sportieve wandeling, de keuze voor de trap in plaats van de lift, en ja, zelfs die onverwachte loopjes naar de supermarkt als een gelegenheid om te bewegen en mijn gedachten te ordenen.

Zij aan Zij: Verhalen die verbinden

Op een heldere ochtend kruiste tijdens mijn gebruikelijke wandeling een oudere man mijn pad. Zwaarbeladen, met trage en onzekere tred. Ik aarzelde geen moment en ging naar hem toe, reikte mijn handen uit, opende mijn hart. Samen liepen we op, en de verhalen die hij deelde – vervuld van levenslessen en nostalgie – toverden een dankbare glimlach op zijn gezicht, een glimlach die warmte in mijn eigen hart ontstak en me herinnerde aan onze fundamentele menselijkheid en het gemeenschappelijke verlangen naar empathie en vriendelijkheid.

Van Stress naar Sereniteit

In mijn praktijk als levenskrachtexpert, psycholoog en mediator ben ik getuige van talloze verhalen zoals die van Laura, die zo verstrikt raakte in haar werk dat ze de kunst van het leven over het hoofd zag. Actief pakten we de touwtjes aan om haar stressniveau te verminderen en vonden we wegen naar kalmte en gemoedsrust, en haar transformatie was ronduit opzienbarend. Van overweldigd en uitgeput, evolueerde ze naar iemand die haar werklast aankan, bewuste pauzes inlast en de schoonheid in de simpelheid van het leven herontdekt – een serene wandeling, een ongestoorde koffiepauze.

Elk verhaal dat ik hoor, bevestigt de essentie van balans en zelfzorg.

Een Keerpunt in Ceremonie

Met mijn rol als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ontsluit ik nu een nieuw hoofdstuk. Mijn allereerste huwelijksceremonie was een keerpunt, niet alleen voor het bruidspaar maar ook voor mijzelf.

Daar stond ik, het echtpaar voor mij, de woorden van toewijding en liefde uitsprekend, overweldigd door de enorme vreugde en verantwoordelijkheid van mijn ambt.

Het voltrekken van huwelijken en het vastleggen van partnerschappen overstijgt bij mij de routine; het is een ode aan de liefde en optimisme, een welkome tegenhanger van de uitdagende verhalen die soms mijn kant op komen.

Liefde en Urgentie

Hoewel ik nog niet als trouwambtenaar naar een ziekenhuiskamer ben gesneld voor een last-minute huwelijk, kan ik me levendig inbeelden hoe een dergelijk moment beladen met liefde en urgentie zou zijn, een moment waarop elke adem de intensiteit en diepte van twee met elkaar verbonden zielen weerspiegelt.

Ik zou daar staan, misschien met een trillende stem, maar aangedreven door het diepe besef dat liefde, zelfs op de drempel van het afscheid, een eeuwig schijnend licht is.

Deze overtuiging staat bij mij vast als een onwrikbaar engagement, een verbintenis aan de rol die ik met trots vervul bij het bezegelen en eren van liefde in al haar verschijningsvormen.

Gids naar Realiteit

Dit is mijn leven, gebeeldhouwd door doelgerichte keuzes en veerkracht, en ik nodig jou uit om je eigen weg naar kracht en vervulling te ontdekken.

Dus, terwijl je deze regels leest, pauzeer even. Dit is niet zomaar een verhaal; het is een gids naar een leven dat ook jouw realiteit kan zijn. Een krachtige herinnering dat een leven in balans, doorspekt met liefde en actieve stappen, binnen handbereik is. Kom, laten we samen deze weg bewandelen, gewapend met de vastberadenheid om van elk moment te profiteren. De reis is, tastbaar, authentiek en vol potentie, en het begint hier en nu, met jou.

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.