Manitu
Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Juist de sterksten durven hulp te vragen

Arts: Zucht Ik weet het gewoon niet meer… Elke dag voelt als een worsteling. De verantwoordelijkheid die ik draag, het continue gevecht met leven en dood, het wordt steeds zwaarder voor me. 

Coach: Ik begrijp hoe moeilijk dit voor je is, het gevoel te hebben dat je de grip kwijt bent.  

Arts: Ik ben bang dat als ik toegeef dat ik hulp nodig heb, mensen me als zwak zullen zien. Ik ben een arts, ik zou toch sterk en zelfverzekerd moeten zijn?

Coach: Ik begrijp die bezorgdheid. Maar juist de sterksten durven hulp te vragen wanneer ze het nodig hebben. Het getuigt van moed en wijsheid om voor jezelf te zorgen. In plaats van het als teken van zwakte te zien, toon je juist je veerkracht.

Ik voel me verloren

Arts: Ik voel me gewoon zo verloren. Ik herinner me niet eens meer waarom ik dit beroep heb gekozen. Ik mis de motivatie die me ooit dreef.

Coach: Dat is begrijpelijk. Soms raken je onderweg de connectie met je diepste drijfveren kwijt. 

Arts: “Maar wat als ik geen tijd heb? Mijn werk slokt al mijn energie op. Ik heb nauwelijks tijd voor mijn privéleven.”

Coach: “Balans is inderdaad een uitdaging en essentieel voor jouw welzijn. Samen kunnen we werken aan het stellen van grenzen en het vinden van manieren om jouw tijd beter te beheren.”

Ik ben bang

Arts: “Ik ben gewoon bang om te falen. Bang dat ik de kwaliteit van mijn zorg in gevaar breng als ik niet in staat ben om hiermee om te gaan.”

Coach: “Die angst is begrijpelijk, maar bedenk dat het zorgen voor jezelf juist zal bijdragen aan het versterken van jouw vermogen om voor anderen te zorgen. Burn-out is een reëel gevaar en het kan je uiteindelijk belemmeren in je werk.”

Arts: “Je hebt gelijk. Ik kan dit niet langer negeren. Ik moet voor mezelf zorgen, zodat ik ook voor anderen kan blijven zorgen.”

Veerkracht, motivatie en strategie

Coach: “Dat is geweldig om te horen! Door middel van professionele coaching kunnen we samenwerken om jouw doelen te bereiken. We zullen werken aan het versterken van je veerkracht, het herstellen van je motivatie en het ontwikkelen van strategieën om met stress om te gaan. Samen zullen we een weg vinden om jouw welzijn te verbeteren en je passie te herontdekken.”

In deze dialoog tussen de arts en de coach wordt de worsteling van de arts benadrukt. De coach biedt begrip, erkenning en ondersteuning, en benadrukt het belang van professionele begeleiding om de arts te helpen zijn passie en welzijn te herstellen. 

Heb je vergelijkbare ervaringen of wil je meer weten over hoe professionele coaching jou kan helpen? Laat een reactie achter of stuur me een bericht, ik help je graag verder! 

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.