Manitu
Picture of Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Het leven is simpel. Mensen maken het leven complex.

Als de zon opkomt over de verstilde stad, voel ik de levensenergie door mijn aderen stromen. Mijn naam is Manítu, een naam zo oud als de wind, symbool voor de eenheid tussen mens en natuur. Elke ochtend, terwijl de stad ontwaakt, herinner ik mijzelf aan mijn missie: het ontgrendelen van de verborgen veerkracht in anderen. 

In de spiegel zie ik meer dan mijn reflectie; ik zie een strateeg die heldere paden ziet in de wirwar van het leven. Mijn ogen hebben de scherpte van een arend, mijn gedachten zijn even direct als de pijlen die hij afschiet. Als levenskrachtexpert, psycholoog en mediator help ik professionals – artsen, advocaten, directeuren – om hun zelfbewustzijn en mentale welzijn te vergroten en slagvaardiger te handelen.

Een goede leider

Mijn motto echoot in mijn hoofd als een tijdloos mantra: “Een goede leider is iemand die op tijd naar huis gaat, vertrouwen heeft in anderen en werkt vanuit kracht zonder misbruik van macht.”

Wandelend door de stad, voel ik de energie van mensen om me heen. Ik zie hun worstelingen en hun verborgen potentieel. Ik begeleid hen niet naar een eindbestemming, maar in een proces van zelfontdekking. Ik leer ze te luisteren naar hun ‘interne adviseur’, het onderscheid tussen macht en kracht te zien en tot de kern van hun problemen door te dringen.

In mijn coaching sessies bespreken we werk en het persoonlijk welzijn. “Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden,” zeg ik vaak, terwijl ik de verbinding leg tussen hun zakelijke successen en persoonlijke harmonie.

Van Macht Naar Kracht

Mijn benadering ‘Van Macht Naar Kracht’ is als het vergelijken van een storm met een zachte bries. Macht kan gedrag vormen, vaak gestuurd door hiërarchie en cultuur, maar het is als een troebele stroom die vastloopt in zijn eigen bedding. Kracht daarentegen, is als een heldere beek die gestaag door de rotsen breekt, leidend naar levensgeluk en innovatie.

Ik nodig mensen uit om samen met mij diep te duiken in de kern van hun veerkracht. “Ontdek en leef weer op,” moedig ik ze aan, terwijl we samen nieuwe paden van duurzame energie en persoonlijke groei verkennen.

Mijn methode past niet in een hokje. Het is mensentaal, het hier en nu, het transformeren van waarden in vaardigheden. Dit is de essentie van mijn bedrijf.

Dan stel ik de cruciale vraag: “Wat is voor jou de veiligste plek om met verandering te beginnen?” 

Cruciale vraag

Mijn begeleiding houdt zich ver van de beperkingen van een traditioneel kantoor. Ik prefereer de vrijheid van de buitenwereld. Samen met mijn klanten stap ik in de natuur, waar elke boswandeling een reis van zelfontdekking wordt. De bomen om ons heen zijn de stille getuigen van onze gesprekken, hun bladeren fluisterend met elke bries.

Soms glijden we in een sloep over de rustige wateren van de Loosdrechtse Plassen, waar de reflectie van de lucht op het water ons herinnert aan de spiegel die we voor onszelf houden. De zachte golven onder onze boot symboliseren de kalme, gestage vooruitgang die we samen maken.

En voor degenen die klaar zijn om hun grenzen echt te verleggen, stijgen we op in een sportvliegtuig. Terwijl we door de wolken snijden, biedt het panorama van de aarde beneden ons een nieuw perspectief op hun leven en uitdagingen. Het is een krachtige metafoor voor het overstijgen van beperkingen en het bereiken van nieuwe hoogten van onafhankelijkheid en veerkracht.

Natuur en Avontuur

Deze ervaringen in de natuur en het avontuur zijn niet alleen metaforen voor groei en ontwikkeling; ze zijn krachtige, transformerende ervaringen die mijn klanten helpen zichzelf te bevrijden van de ketenen van het conventionele, om zo hun ware potentieel te omarmen.

Het gaat over het omarmen van leergierigheid, het exploreren, het terugvinden van de onbevangenheid waarmee we zijn geboren.

“Laat je hart spreken,” zeg ik. “Luister naar je innerlijke adviseur en voel je eigen ik.” Mijn uitnodiging is eenvoudig: Kom in je veerkracht. Transformeer ‘moeten’ in ‘mogen’, ‘niet durven’ in ‘willen’, ‘weten’ in ‘begrijpen’. 

Neem contact op, ontdek jezelf en haal alles uit het leven.

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.