Manitu
Sharon

Sharon

Sharon Burgler heeft 29 jaar ervaring als Levenskrachtexpert en mediator in het begeleiden van artsen, juristen en directeuren met uiteenlopende mentale en sociale problematiek. In 1993 richtte zij Manítu op, bureau voor training, advies en coaching. Manítu is een oud indiaans begrip voor levenskracht - de eenheid die mens en natuur vormen. In eeuwenoude beschavingen werd de dialoog aangegaan met de natuurlijke omgeving en al haar levensvormen.

Het beste medicijn om de dag te beginnen

Het beste medicijn om je dag te beginnen

Je eigen levenshouding heeft invloed op hoe je zaken interpreteert en kansen en mogelijkheden ziet in wat je pad kruist.

Wanneer ik op Aruba ben begin ik mijn dag met een vroege ochtendwandeling langs het strand. Het gekwetter van de vogels brengt mentale ontspanning. Gevoel van rijkdom. De zon komt net op en zijn stralen verwarmen aangenaam.  Dat is voor mij het beste medicijn om de dag te beginnen.

Iedereen die ik passeer wens ik in zijn/haar taal een hele goedemorgen. In het Engels, Spaans, Papiamento of Nederlands. Dit betekent dat ik, in vier talen, mimimaal 100x het woord ‘goede’ uitspreek. ‘Goede’ transformeert onze waarneming en handelen.  

Lach

Mensen die gebogen liepen en geen contact wilden of durfden maken, veerden op en schonken mij een gulle lach en liepen zelf lachend verder. Anderen, Arubanen en Amerikanen, hebben in hun antwoord standaard de vraag verweven om terug te groeten en gelijk te vragen hoe het met jou gaat. Ze zijn prettig verrast als ik hun vraag beantwoord en oprecht, lachend de vraag terugstel.

De lach op het gezicht verdiept zich. Hun blijdschap breidt uit. Wat mij weer blijer maakt. Klein gebaar. Groots effect. Op mij en mijn omgeving.

Het beste medicijn

Ik loop elke dag. Niet omdat ik het leuk vind. Meer voor de gezondheid. Het is aan mij om van de nood een deugd te maken. Dit is gelukt. De tijd vliegt voorbij. Ik heb geen muziek nodig onderweg, want ik maak contact. Contact met mezelf. En ondertussen hebben velen plezier met mij.

Wat gaat de dag brengen? Ik zie het vrij en ontspannen tegemoet. Simpelweg, omdat ik me vrij en ontspannen voel. Ik zie het effect in mijn reactie op slecht nieuws. De paniek krijgt geen vat op me. Ik handel en voel ruimte om de mogelijkheden te vinden. Oplossingen vallen in. Dit geeft rust en zekerheid. Ik overzie. En als ik het niet weet kan ik ‘het stuur’ even loslaten.  

Wil jij er ook even tussenuit? Vrij zijn en ontspannen? Emoties loslaten? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. En ervaar zelf het beste medicijn om de dag te beginnen.

Meer berichten

Mijn ontmantelde muur

Vandaag deel ik mijn verhaal, niet als expert, maar als medereiziger op het pad van herstel. Laat mij je meenemen op een reis die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Ontdek hoe ik jou help gezond en vitaal te blijven. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij en worden niet met derden gedeeld.